čtvrtek 7. ledna 2010

Náměty k diskuzi

Můj současný pohled je jistě poněkud zjednodušený a zcela jistě neodborný, proto je smyslem této internetové diskuze tento blog neustále zkvalitňovat. Cílem je je transformace lidového hnutí myslivců na profesionální organizaci nimrodů.
Je nad veškerou pochybnost, a novinové titulky, tuto domněnku potvrzují, že jsou ozbrojené lidové vrstvy stále nebezpečnější nejen svému okolí, ale i samy sobě. Populace myslivců zřejmě, mimo jiné, stárne a jejich zdraví jim již neumožňuje kvalitně a bezpečně vykonávat tuto náročnou činnost. Viz nedávný případ, uvedený v ČT, kdy postarší myslivec v domnění, že střílí na divoké prase zastřelil v blízkosti majitele psa. A to zatím záměrně nezmiňuji mnohé daleko tragičtější případy usmrcení člověka a bohužel čím dále častější.
Dalším argumentem myslivců o jejich nezastupitelnosti je starost o přírodu. Myslím, při veškeré úctě, že systém, který příroda vytváří je natolik komplikovaný, že mu zcela a ve všech souvislostech nerozumí ani člověk, který se touto problematikou celoživotně profesně zabývá, a proto je velmi nebezpečné tvrzení většiny myslivců, že právě oni jsou těmi, kteří pochopily zákonitosti přírody a jsou přeurčeni k její správě.

Žádné komentáře:

Okomentovat